Kanaalweg 3 Geesbrug

Te koop

Kanaalweg 3 te Geesbrug

Wonen aan de rand van Geesbrug ?

Dat kan!

HET MOOISTE…

Aan de eetkamertafel komen veel verhalen los. En ik weet nog heel goed dat mijn vrouw op een dag tegen mijn beide jongens zei: ‘Jullie zijn het mooiste geschenk wat ik in mijn leven heb gekregen!’ De jongste keek mijn vrouw verwonderd aan en sprak met een serieus gezicht: ”Nou mama, dan heb jij nog nooit in een Audi RS 6 gereden.’ Mijn vrouw moest huilen en lachen tegelijk.

En toen deze herinnering bovenkwam moest ik direct denken aan het mooie plekje aan de Kanaalweg 3 in Geesbrug. Een plekje waar ik nu een woning mag presenteren…. En wat voor een mooie woning.

PRESENTATIE WONING

Na het oprijden van de oprit via de eigen dam over het kanaal, word ik vriendelijk begroet door de beide bewoners, Jan en Ali.
Ik herinner mij nog heel goed toen dit huis nog niet zo lang geleden te koop kwam en zij het met zijn tweetjes kochten. Nu is er veel veranderd zie ik meteen: een prachtige ruime oprit, de tuin op en top verzorgd met een natuurlijke vijver als blikvanger.
’Nou, wat vind je ervan’, vraagt Jan trots. ‘is het geen prachtige plek? Dat was het al, maar we hebben ons best gedaan het nog mooier te maken.’
Hij zucht even en zegt dan: ‘Maar het is voor ons beiden toch wat te groot. De robot grasmaaier doet weliswaar elke dag trouw zijn werk maar toch.’ Jan kijkt even voor zich uit en zegt dan: ‘ Er is ons een bouwkavel op het pad gekomen en gaan daar voor een nieuwbouw woning.’

Ik krijg een rondleiding door de woning. Door de achterdeur en via de bijkeuken komen we in de riante keuken. Als ik naar buiten kijk, zie ik de natuurlijke vijver als blikvanger in de tuin. Aangrenzend aan de keuken bevindt zich de eetkeuken en daarna stap ik de grote woonkamer binnen. ‘Die kunststof plafondbekleding heb ik verwijderd’, zegt Jan, ‘en ik heb een mooi gestuukt plafond van gemaakt.’
Ik knik, want Jan heeft helemaal gelijk.

We lopen naar de entreehal. Die is mooi ruim met toegang naar het toilet, de badkamer en de aangrenzende slaapkamer.
Een groot gedeelte van het huis is onderkelderd. Een prima ruimte zelfs voor een kantoor o.i.d. of om er proviand om op te slaan, bedenk ik.

Via een mooie hardhouten verdiepingstrap bereiken wij de ruime bovenverdieping met twee grote slaapkamers. Daar kunnen gemakkelijk vier slaapkamers van gemaakt worden, realiseer ik me. Op de ruime overloop bevindt zich nog een apart toilet.
Via een vlizotrap is de grote bergzolder te bereiken van bijna 80 m2.

Jan laat mij nog trots het vrijstaand bijgebouw zien. Het is volledig geïsoleerd en heeft gemetselde muren. Ook deze ruimte lijkt mij ideaal voor een werk -of praktijkruimte, een gastenverblijf, of biedt mogelijkheden voor mantelzorg..
Ik loop met Jan en Ali nog door de immense tuin die geheel omzoomd is door een imposante bomenrij.
Wat is dit een mooi huis.

En…je voelt de rust en stilte. Ik kan me zo voorstellen dat iemand hier heel graag zou willen wonen. Een prachtig, zeer goed onderhouden huis. Een schitterend plekje vlak bij zoveel natuur en toch ook dichtbij de grotere steden Als Emmen, Hoogeveen, Assen en Zwolle, Cultuur en natuur op een steenworp afstand.
Ik stap met een tevreden gevoel in mijn auto om terug te gaan kantoor. Daar ga ik de presentatie schrijven over het huis aan de Kanaalweg 3 in Geesbrug.

Ik kijk nog een keer achter en daar zie ik hem. De robotgrasmaaier…en hij doet nog steeds zijn werk.

Karl Passies

GEESBRUG

Geesbrug ( Drents: Giesbrugge) is een dorp in de provincie Drenthe behorend bij de gemeente Coevorden.
Geesbrug is een ontginningsdorp, ontstaan na aanleg van de Verlengde Hoogeveense Vaart Dit gebeurde in de tweede helft van de negentiende eeuw in het veengebied van de toenmalige gemeente Oosterhesselen. Alle zes bruggen over het kanaal die in de gemeente lagen, werden genoemd naar het dichtstbijzijnde dorp of het dorp waar de brug naartoe leidde. De meest westelijke van de zes werd genoemd naar het zanddorp Gees. Bij deze brug ontstond een buurtschap, dat zich pas na de tweede wereldoorlog ontwikkelde tot het dorp: Geesbrug.

Geesbrug heeft zijn eigen voorzieningen als een buurtsuper met postagentschap, café, een openbare en christelijke basisschool, sportvelden van de voetbalclub VCG en een bedrijventerrein ten zuidwesten van het dorp, langs de A37. Halverwege het dorp en het bedrijventerrein staat tussen de lintbebouwing het kleine maar karakteristieke Nederlands Hervormde kerkje van Geesbrug daterend uit 1912.

Ten noorden van het dorp ligt de 1600 ha. grote boswachterij Gees met een uitgestrekt heidegebied.

Kenmerken:

 • Schitterend en landelijk gelegen woonboerderij met stenen bijgebouw (3.90 x 16.0m1)
 • Aan een rustige en doodlopende weg aan de rand van Geesbrug
 • Bereikbaar via een eigen dam (afsluitbaar)  over het kanaal
 • Bouwjaar woonboerderij en bijgebouw jaar 2000
 • Fraai aangelegde tuin geheel omringt met een stalen hekwerk
 • Op loopafstand van het centrum van het dorp Geesbrug
 • Goede busverbinding naar Hoogeveen en Coevorden met opstapplaats voor treinverbinding
 • Ca. 10 autominuten gelegen van de  A37 met snelle verbinding naar Zwolle-Assen-Groningen en Duitsland

Oppervlakte / indeling:

 • Woonoppervlakte:  233 m2
 • Overige inpandige ruimte:  55 m2
 • Externe bergruimte / bijgebouw:  250m2
 • Inhoud: 832 m3
 • Perceel oppervlakte:  4280m2

Overige / extra’s:

 • Bouwkundig inspectierapport beschikbaar
 • Volledig in steen opgebouwde geïsoleerd bijgebouw ( 3.9 x 16.0m1) met verdieping
 • Slaap- en badkamer op begane grond
 • Kelder met een oppervlakte van 28m2
 • Onderhoudsarme polyester dakgoten en windveren
 • Kunststofkozijnen met HR++ beglazing en  enkele kozijnen vzv elektrisch bedienbare rolluiken
 • 16 stuks zonnepanelen op het dak van het bijgebouw
 • Energielabel A
 • Ideaal voor het houden van paarden en/of kleinvee
 • Mogelijkheid voor wonen en werken
 • Bijgebouw geschikt voor praktijkruimte/ hobby / atelier / etc

Op de kaart

Neem direct contact op over deze woning:

AanschafVerkoopBouwVerbouwAnders

Passies Bouwadvies & Makelaardij

Struikheide 15
7841 GG Sleen
T.  0591-546892
M. 06-51098899
E.   info@passies-makelaardij.nl

Uw makelaar,
Karl Passies