Makelaardij

Ons motto is    PASSIES VOOR WONEN   waarin u als klant centraal staat.

.

UW AANKOOPMAKELAAR

Bij het kopen van een woning breekt voor u een spannende tijd aan.  Heb ik  mijn droomhuis eindelijk gevonden?…, is het de investering wel waard en kan ik het betalen?….koop ik geen kat in de zak?…. en al dat meer soort vragen. Wij kunnen u daarbij helpen. Met onze bouwkundige expertise en discipline in de makelaardij staan wij garant voor een geslaagde bemiddeling. Op deze manier wordt u geheel ontzorgt en kunt u met een gerust gevoel de sleutel halen bij de notaris.

Bij de bemiddeling van de aankoop van een woning krijgt u als extra GRATIS een bouwkundig advies inclusief een investerings- en of verbouwbegroting ter waarde van € 270,– incl. btw

.

.

UW VERKOOPMAKELAAR

Bij het verkopen van uw huis komt heel wat bij kijken. Wat is een goede vraagprijs?…., hoe kan ik mijn woning het beste presenteren?…., en dan die papierenwinkel?.. en al dat zo meer.   Wij nemen al deze zaken op ons. Als verkoopmakelaar presenteren wij uw woning, verzorgen bezichtigingen, bemiddelen wij u voor een goed verkoopresultaat  en verzorgen de benodigde papierenwinkel zodat u met een gerust hart de sleutel kan afgeven aan de koper.

Ons stappenplan:

 • opname woning (uitgebreid opnemen woning tbv het bepalen van de waarde en het opstellen van een presentatietekst) 
 • waardebepaling (uitrekenen aan de hand van inhoud, conditie en ligging)
 • vaststellen vraagprijs (vraagprijs vastleggen rekening houdende met het tijdsbestek en doelgroep)
 • invullen vragenlijst en bestuderen bouwinspectierapport indien aanwezig ( met het invullen van de vragenlijst en verstrekken bouwkundig inspectierapport voldoet u als verkoper aan uw informatieverplichting naar de koper)
 • Fotoreportage ( het maken van een professionele fotoreportage van uw woning)
 • verkoopbrochure ( deze brochure wordt aan geinteresseerden toegezonden of meegegeven bij een bezichtiging)
 • aanmelden woning op internet ( de woning wordt geplaatst op funda.nl en onze eigen website)
 • bezichtigingen ( het inplannen van bezichtigingen en rondleidenvan geinteresseerden)
 • onderhandelingen ( het behartigen van uw belangen bij de onderhandeling bij de koper of diens makelaar en het realiseren van het beste verkoop resultaat)
 • bespreken en tekenen koopakte ( het samen bespreken en ondertekenen van de koopakte)
 • doorsturen naar de notaris ( de getekende koopakte verzenden naar de notaris. Deze stelt een concept van de akte van levering op welke door ons wordt gecontroleerd op onjuistheden)
 • plannen overdracht en inspectie ( voor de overdracht het uitvoeren van een inspectie, inclusief het noteren van de meterstanden)
 • overdracht bijwonen bij de notaris ( na de inspectie wordt de akte gepasseerd ten kantore van de notaris)

.

INFORMATIE- EN ONDERZOEKSPLICHT

Verkoop:

Bij de verkoopakte is de verkoper verplicht om aan een mededelingsplicht (meldingsplicht) te voldoen. Met een bouwkundig inspectierapport en het verstrekken van het informatieformulier hebt u aan uw plichten voldaan. Gebreken aan de woning worden gemeld en schriftelijk vastgelegd in dit rapport.

Aankoop:

Bij de aankoopakte is de koper verplicht om aan een onderzoeksplicht te voldoen. Wij bestuderen op technisch niveau het (indien aanwezig) het bouwkundig inspectierapport van de koper en verzorgen technisch onderzoek naar de eventuele gebreken zodat u ” geen kat in de zak ” koopt. Achteraf reclameren van  gebreken aan de woning is meestal een zeer lange procedure, voorstudie is daarom van essentieel belang.

.

.

ZOEKOPDRACHTEN

Indien u plannen heeft voor een verhuizing maar nog geen geschikte woning hebt gevonden verzorgen wij voor u een zoekopdracht. Samen met uw wensenpakket gaan wij op zoek naar een geschikte woonlocatie.

.

.

Contact

Passies Bouwadvies & Makelaardij
Struikheide 15

7841 GG Sleen

T. 0591-546892
E. info@passies-makelaardij.nl

Karl Passies

AanschafVerkoopBouwVerbouwAnders