Steigerwijk 48 Dalerpeel

VERKOCHT

Steigerwijk 48 Dalerpeel

 Vrijstaande woning op een ruim perceel van 4630m2  aan het hoogveen/natuurgebied van dalerpeel.

WONEN AAN DE RAND VAN HET DORP DALERPEEL?

Dat kan!

Deze vrijstaande woning staat op een ruim perceel van maar liefst 4630 m2  En… in het adembenemende aangrenzende natuurgebied met nog het laatst overgebleven hoogveen reservaat van de gemeente Coevorden!!

Herinnering aan Nieuwe Krim en het natuurgebied “Dalerpeel”.

Ik herinner me het nog goed en zie het nog, alsof het gisteren gebeurde, voor me:
‘Gaan wij vanavond weer reeën tellen?’ vroegen onze kinderen in de kinderstoeltjes achterin de Fiat Panda. Want daar zaten ze lekker hoog met een notitieboekje op hun schoot. En we gingen inderdaad… reeën tellen!

De zon net onder in de vallende schemering reden we ons favoriete rondje door het natuurgebied van het “Geeserbos” richting Hoogeveen en via het natuurgebied “Dalerpeel-Nieuwe Krim” en Schoonebeek weer terug.
In het gebied rondom Dalerpeel zagen we de meeste koppeltjes reeën. De auto werd beschut geparkeerd en het was doodstil achterin de auto….en dan alleen maar tellen. Later tijdens de rit zagen we nog veel meer van die elegante lichtbruine schoonheden. De kinderen waren nu niet stil meer, maar joelden enthousiast.

Bij Dalen werd het wat rustiger achter in de auto en thuis aangekomen konden mijn vrouw en ik onze kinderen zo slapend, met het notitieboekje nog in de hand, naar bed brengen.

En…nu mag ik in dit gebied een woning aan de Steigerwijk 48 te Dalerpeel presenteren. Op onze route van “het reeën tellen”.
En dat tellen kan nog steeds! Want deze schitterende woning, ligt midden in de natuur waar de reeën gewoon  op het perceel lopen!

STEIGERWIJK 48  DALERPEEL

Toeval wil want als ik de oprij van de woning oprij staat er in de tuin een ree te genieten van de rust en het groene gras. Wonen op deze prachtige plek aan de rand van.  Wie wil dit nu niet!

Ik word bij mijn eerste bezoek aan de woning vriendelijk ontvangen door de huidige bewoner Hans. Hij laat mij met trots zijn mooie huis zien.
Hij en zijn vrouw hebben hier een aantal jaren met heel veel plezier gewoond, maar door het plotseling overlijden van zijn vrouw, nu ruim vijf jaar geleden,  gaat Hans een nieuwe start maken met zijn nieuwe vriendin.  Samen gaan ze in haar huis wonen, en  natuurlijk ook aan de Steigerwijk.

Via de grote woonkeuken  kom ik in de gezellig ingerichte woonkamer met houtkachel. Vanuit deze woonkamer heb ik een schitterend uitzicht op de voortuin en de landerijen.  S’avonds kun je hier heerlijk genieten van het mooie rooie schouwspel van de ondergaande zon. De keuken met inbouwapparatuur  heeft een open maar verscholen karakter naast het woonkamergedeelte. Aan de woonkamer bevindt zich nog een kantoorruimte en een kelderkast voor de nodige proviand.

Via de trap komen we op de verdieping met drie  slaapkamers en een badkamer.   “De badkamer heb ik vernieuwd“, verteld Hans, echter moet ik deze ruimte nog wel afwerken.

Wij komen weer terug in de hal en komen in de later aan het woonhuis aangebouwde hobbyruimte. “Ik had er hier mijn bibliotheek”, verteld Hans en tegelijk “je kunt er ook een mooie tuinkamer of slaapkamer van maken.

De achtertuin is op een natuurlijke wijze fraai ingericht met een zonneterras, waar je zomers heerlijk kunt genieten van de zon of juist elders in de tuin een fijn plekje kunt vinden in de schaduw.

Ik zie dat de ruimte om de woning Ideaal voor paardenliefhebbers is of het houden van kleinvee. Maar er is in de onmiddellijke omgeving ook genoeg te genieten voor echte natuurliefhebber.

Alsof ze op mij gewacht heeft!  Als ik weer in de auto stap , zie ik aan de rand van het natuurgebied de ree nog staan. Even kijkt ze mij nog nieuwsgierig aan met haar grote bruine ogen.

Nu weet ik het zeker waarom wonen aan  “ De Steigerwijk”…zo mooi wonen is!

Karl Passies

DE BEWONER VERTELT:

Toen mijn vrouw en ik in april 1999 naar Dalerpeel verhuisden, voelden wij ons daar direct thuis.

We genoten van ons nog op te knappen huisje en de rust en de ruimte om ons heen.

Maar het meest plezierig vonden we de kennismaking met de mensen rondom ons. Onze buurtgenoten bleken geen afstandelijk stugge Drenten zoals ons wel was voorspeld, maar gewone, hartelijke en gastvrije mensen, met aandacht voor anderen, ook voor ons. We voelden ons direct opgenomen in de Steigerwijk-gemeenschap, wat dat dan ook precies mocht zijn. En vooral dat gaf dat thuisgevoel.

Een voorbeeld van nabuurschap. Enkele jaren geleden moest ik een paar dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Toen ik weer thuis kwam, opgehaald door mijn dochter, zag ik dat in die paar dagen het gras van het gazon wel erg hard gegroeid was. Wat denk je dat er gebeurde: nauwelijks had ik me in mijn vertrouwde stoel bij het raam genesteld of er kwamen vanuit verschillende richtingen vier grasmaaiers het erf opgereden die gezamenlijk wel raad wisten met dat lange gras.

Niet wereldschokkend misschien, maar wel gewoon aardig en hartverwarmend.

Zo ook recentelijk. Ik ben de laatste jaren niet in staat gebleken mijn eens zo mooie tuin goed te onderhouden. Maar voor de nieuwe  eigenaar wilde ik ook geen totale jungle achterlaten.

Een aantal buurmannen was dat met me eens. Gevolg: mijn buurtgenoten hebben in een paar avonden gezorgd voor een soort make-over van mijn tuin; en ze zijn nog niet klaar, hoorde ik. Ik ben hen veel dank verschuldigd.

Aan de aanstaande nieuwe eigenaar van mijn huis zeg ik: welkom aan de Steigerwijk!  Join the party.

En wat de buren betreft: ik schenk ze je gratis bij het huis, want ze zijn onmisbaar. En trouwens ook onbetaalbaar!

Hans

Kenmerken:

 • Bouwjaar woning 1935
 • Schitterend gelegen vrijstaande woning op een ruim perceel van 4630m2.
 • Gelegen aan de doorgaande weg naar Dalerpeel – Elim en Nieuwlande
 • Aangrenzend aan het natuur- en hoogveenreservaat “Dalerpeel”
 • Op loop-en fietsafstand van de christelijke  basisschool “Willem Alexander”te Dalerpeel
 • Voortgezet onderwijs in Coevorden- Emmen en Hoogeveen
 • Op 15 min. autoafstand van Hoogeveen, Dalen en Coevorden
 • Op 15 min. autoafstand van de A37 met snelle verbinding naar Zwolle, Assen, Groningen, Emmen en Duitsland
 • Goede  openbaar vervoer verbinding naar Hoogeveen en Coevorden
 • Op 10 min. autoafstand van het winkelcentrum van Coevorden met gratis parkeervoorziening
 • Schitterende wandel – en fietsroutes in nabije omgeving

Indeling:

Begane grond:

 • Hal /entree ( 15.1 m2))
 • Hal met trap naar verdieping ( 13.0 m2)
 • Woonkamer ( 26.1 m2)
 • woonkeuken ( 13.0 m2)
 • kantoorruimte ( 6.4 m2)
 • kelderkast ( 2.2 m2)
 • toiletruimte ( 1.2 m2)
 • badkamer ( 3.0 m2)
 • slaapkamer 1 / hobbyruimte met vliering ( 29.0 m2)

Verdieping:

 • overloop ( 4.5 m2)
 • slaapkamer 2 ( 11.0 m2)
 • slaapkamer 3 ( 11.0 m2)
 • slaapkamer 4 (10.6 m2)
 • badkamer ( 11.0 m2)

Oppervlakte / Inhoud:

 • Woonoppervlakte: 156 m2
 • Inhoud woning:
 • Perceeloppervlakte: 4630 m2

Overige / Extra’s:

 • Bouwkundige informatiebrochure aanwezig
 • Eventueel Verbouwings- ontwerp beschikbaar voor het ultieme beleving van het  woongenot
 • Ideaal voor tuin- en  paardenliefhebbers of het houden van kleinvee
 • Slaap- en badkamer op de begane grond
 • Gietijzeren houtkachel met schoorsteenkanaal in woonkamer (ter overname)
 • Vrij uitzicht op het aangrenzend hoogveen reservaat van “Dalerpeel”
 • Ruime parkeergelegenheid op het perceel

Op de kaart

Neem direct contact op over deze woning:

AanschafVerkoopBouwVerbouwAnders

Passies Bouwadvies & Makelaardij

Struikheide 15
7841 GG Sleen
T.  0591-546892
M. 06-51098899
E.   info@passies-makelaardij.nl

Uw makelaar,
Karl Passies